Obiective Turistice Corfu

Obiective Turistice Corfu CORFU

Insula Corfu, cea mai cunoscuta dintre cele sapte insule Ioniene insirate de-a lungul coastei nord-vestice a Greciei, difera semnificativ de celelalte insule, populare destinarii turistice grecesti, deoarece, nu numai ca este verde si luxurianta, dar si foarte dezvoltata, ea gazduind numeroase statiuni si hoteluri fermecatoare, cu locuri de cazare accesibile si confortabile. Vara este o perioada deosebit de aglomerata si agitata in Corfu, cu chartere ce zboara pana aici din toate orasele Europei, feriboturi ce aduc numerosi turisti din Italia si luxoase nave de croaziera andocate in porturile de pe insula. Exista o multime de obiective ce atrag vizitatorii catre aceste taramuri magice.
Orasul Modern Corfu este optimist si cosmopolit, oferind un amestec interesant de influente grecesti, itlaienesti, frantuzesti sau britanice. Bazele orasului vechi au fost puse de catre venetieni in secolul XIV. Astfel, Corfu abunda in alei inguste si pietruite ce serpuiesc de-a lungul cladirilor multietajate si pastelate, acoperite cu tigla rosie, creand o scena ce aminteste parca de farmecul irezistibil al Italiei. Punctul de intalnire al activitatilor din centrul orasului este Liston, un sir boltit de cafenele si restaurante, extrase parca din Rue de Rivoli din Paris.
Cei care doresc sa scape de aglomeratia din centru se pot indrepta catre peisajele spectaculoase ale zonelor provinciale de la marginea orasului. Aici vizitatorii pot admira atat cele 43 de specii de orhidee, ce cresc salbatice in acest mediu rural, cat si numeroasele plantatii de maslini. Exista, de asemenea, frumoasele plaje scaldate de valurile involburate ale Marii Ionice, iar cei norocosi ar putea inca gasi mici golfuri ascunse si retrase, chiar si in sezoanele aglomerate, cand numeroasele hoteluri si locuri de cazare din statiunile fermecatoare de pe coasta de est sunt pline pana la refuz de calatori, dornici sa se bucure de superba atmosfera a insulei Corfu.

© Toate drepturile rezervate Jeka Turism


Cele mai cautate hoteluri din Corfu 2024

208 hoteluri in Corfu | Principalele obiective turistice din Corfu | 35 statiuni in Grecia

Abonare newsletter

© 1991 - 2024 JEKA TURISM
Toate drepturile rezervate.
Termeni si conditii

Mastercard Mastercard Visa Visa