Obiective Turistice Riviera Dubrovnik

DUBROVNIK

In ciuda unui trecut turbulent, in care a fost cucerit si ocupat de vecinii sai si de o parte din puterile coloniale europene, Dubrovnik este astazi un oras linistit, ce permite vizitatorilor sa se bucure din plin de bagata lui mostenire arhitecturala, de plajele cu prundis alb si de apele cristaline ale Marii Adriatice. Conflictele politice au tinut, insa, adesea turistii departe de acest superb oras port.

Timp de secole, Dubrovnik a atras calatorii aflati in cautarea unor locuri de cazare rafinate, a unei bucatarii excelente, a peisajelor ireal de frumoase si a posibilitatilor de recreere. George Bernard Shaw descria Dubrovnik ca fiind un vritabil ”paradis pe pamant”.
Situat la poalele Muntelui Srd, intr-o vale inchisa la sud-vest de platoul Lapad, Dubrovnik comprima bogatia culturala si arhitecturala a numeroaselor secole de istorie agitata, fiind astazi o veritabila bijuterie europeana, ce ofera vizitatorilor numeroase atractii culturale, decoruri magnifice, dar si o variata gama de hoteluri si locuri de cazare, si un sejur fermecator prin localurile animate de pe malul Marii Adriatice.

Orasul vechi, datand din secolul 7, este inscris pe lista Patrimoniului Mondial Unesco. Imprejmuite de ziduri masive ridicate in secolul 13, cladirile reprezinta un amestec indraznet de stiluri arhitecturale medievale si raman foarte bine conservate. Fantana lui Onofrio, situata chiar la intrarea principala in vechiul oras, este una dintre cele mai populare si frumoase puncte de reper din Dubrovnik si un fermecator loc de intalnire. Zona pietonala a orasului, al carui centru este Stradun sau Placa (Strada Mare), a fost initial un canal de separare, umplut apoi pentru a uni doua orase in forma compacta de astazi a superbului Dubrovnik. Orasul pune la dispozitia vizitatorilor impresionanta sa mostenire culturala, presarata cu biserici, manastiri, muzee, galerii de arta, ce abia asteapta sa fie descoperite.

Totodata, vechiul oras abunda si in numeroase restaurante traditionale, baruri trendy sau buticuri rafinate, ce vor satisface cu siguranta apetitul comercial al oricarui calator, iar centura de coasta este intesata cu porturi, mici golfuri sau zone de promenada.

Cea mai mare parte din hotelurile cochete din Dubrovnik, precum si multe din frumoasele lui plaje, sunt situate la nor-vest de orasul vechi, pe platoul Lapad, sau in Ploce, in zona nord-estica.

© Toate drepturile rezervate Jeka Turism


Cele mai cautate hoteluri din Riviera Dubrovnik 2024

84 hoteluri in Riviera Dubrovnik | Principalele obiective turistice din Riviera Dubrovnik | 6 statiuni in Croatia

Abonare newsletter

© 1991 - 2023 JEKA TURISM
Toate drepturile rezervate.
Termeni si conditii

Mastercard Mastercard Visa Visa