Obiective Turistice Maldive

Maldive

Bun venit in
Maldive, unde nisipurile sunt de culoare alba ca zambetele localnicilor, pestii inoata fericiti in apele calde ale Oceanului Indian, vremea este un vis, iar razele stralucitoare ale soarelui intind bratele lor primitoare.

Marea de un uimitor albastru, recifele turcoaz, plajele cu nisip alb și palmieri descriu un loc plin de farmec, unde oamenii isi petrec zilele in insasi esenta traiului idilic, destinatia perfecta pentru a urmari un apus de soare la doar cativa metri de pestii multicolori ce danseaza in jurul coralilor, intr-una dintre cele mai bogate zone de scufundari din lume. Peste o mie de specii de pesti si alte creaturi subacvatice traiesc in apele din
Maldive, de la crevetii marunti la magnificii rechini, oferind experiente si amintiri de neuitat. Scufundarile au loc, de obicei, de-a lungul unui Faru – recif, unui Thila - un recif ca un acvariu scufundat sau pe o epava, iar noaptea ele sunt cu atat mai frumoase.

Intr-un loc unde marea este stapana absoluta, nu exista limita pentru amuzamentul in apa, de la inotul pentru recreere la jocul de polo pe apa si la surfing, care e aproape un viciu.
Maldive este o Mecca pentru pasionatii de surfing, cu valurile sale masive, create de musoni. Pentru variatie, nu trebuie uitate parasailing-ul, schiul nautic sau senzatiile uimitoare oferite de vantul ce ravaseste parul pe un catamaran sau in goana calului prin valurile inspumate.

Cel mai bun mod de a experimenta viata unui locuitor obisnuit din
Maldive este de a calatori intr-o insula locuita. Unele dintre aceste insule sunt ceva mai moderne, cu zone portuare si case cu pereti colorati, sate de pescuit cu o multime de copaci, balansoare si holhuashi, un foisor traditional din lemn, unde locuitorii se strang dupa o zi de muncă, pentru schimburile de noutati, povesti  si jocuri de carti.

Experienta pescuitului nocturn este de neegalat. Dupa o captura buna, in timp ce pestele se rumeneste pe gratar, vizitatorii se bucura de natura neatinsa a unei insule nelocuite, de moliciunea nisipului pe care nu a aparut mult timp nici o urma de picior uman, de stralucirea ireala a puzderiei de stele.

Desi doar ritmul continuu al valurilor, sarea de mare, aerul tare si senzatia de nisip moale, alb pe picioarele goale sunt de ajuns pentru a calma simturile si fiecare insula cu vegetatie verde este un spa natural in sine, conceput pentru a calma, dezmierda si vindeca, metodele tradiționale de vindecare, transmise din generatie in generatie ca secrete de familie de hakeembe, „expertii in vindecare”, au fost incluse in programe speciale, completand perfect experienta magica a unui sejur in
Maldive.

© Toate drepturile rezervate Jeka Turism

Abonare newsletter

© 1991 - 2024 JEKA TURISM
Toate drepturile rezervate.
Termeni si conditii

Mastercard Mastercard Visa Visa