Obiective Turistice Zanzibar

Obiective Turistice Zanzibar Zanzibar

Zanzibar este o experienta unica oferita de Oceanul Indian, cu un centru istoric fascinant si plaje magnifice, facand din orice vacanta o amintire speciala.

Desi nu poarta un nume deosebit de romantic,  Orasul de Piatra este vechea inima culturala din
Zanzibar, puțin schimbat in ultimii 200 de ani, de dezvaluie calatorilor alei unduitoare, bazaruri pline de viata, moschei si case arabe ce rivalizau prin extravaganta. Arta constructiei si decorarii se reflecta in special in usile sculptate din lemn, impodobite cu alama, existand mai mult de 500 de exemple diferite de maiestrie artistica ce pot fi vazute ratacind prin labirintul fascinant de strazi inguste si alei. Orasul gazduieste cladiri legendare, unde istoria pare sa stea pe loc, precum Casa Minunilor, Muzeul Palatului (Palatul Poporului), Casa Dr. Livingstone și Fortul Arab, doua catedrale si moschei nenumărate. O excursie la Haremul sultanului Barghash in Marahubi intregeste incursiunea in istoria si cultura vibranta oferite de Zanzibar.

Zanzibar ar fi incomplet fara cuisoare, nucsoara, scortisoara, piper si multe alte condimente ce pot fi vazute pe intinsele plantatii. Rezervatia Naturala a Padurii Jozani este situata in regiunea centrala si de est a insulei si este casa unor specii rare de maimute, pline de personalitate si extrem de fotogenice si a evazivului leopard din Zanzibar despre care se spune ca se hraneste aici numai noaptea. Excursiile pe virgina coasta de nord conduc pasii calatorilor catre Ras Nungwi, un sat de pescuit somnoros.

Plajele fantastice si recifurile de corali din apropiere, ideale pentru scufundari si snorkelling, precum si sanctuarul pentru broaste testoase ranite si alte animale marine atrag turistii ca un magnet. Situat in partea de sud a insulei, satul de pescuit Kizimkazi este locul unde ar putea fi posibila experienta unica a inotului cu delfinii, in timp ce Insula Inchisorii, candva loc de incarcerare pentru sclavi este franjurata de un frumos recif de corali, ideal pentru snorkelling, și de o plaja cu nisip alb, mangaietor, scaldata in razele soarelui.

Desi majoritatea vizitatorilor sunt atrasi de insula Unguja, si celelalte insule si insulite ale arhipelagului
Zanzibar, cu ar fi Chumbe și Chapwani, Bawe, Tumbatu sau Pemba unele dintre cele mai bune locuri pentru scufundari din lume - gradini luxuriante de corali, loc de joaca pentru pestii tropicali.

© Toate drepturile rezervate Jeka Turism

Abonare newsletter

© 1991 - 2024 JEKA TURISM
Toate drepturile rezervate.
Termeni si conditii

Mastercard Mastercard Visa Visa