Obiective Turistice Sri Lanka

Obiective Turistice Sri Lanka Sri Lanka

Amplasata in Oceanul Indian, in Asia de Sud, natiunea insulara tropicala Sri Lanka are o istorie datand de la nasterea timpului. Acesta este un loc unde sufletul original al budismului inca infloreste si unde frumusetea naturii ramane abundenta si virgina. Putine locuri din lume pot oferi calatorilor o astfel de combinatie remarcabilă de peisaje uimitoare, plaje curate, captivant patrimoniu cultural si experiente unice precum Sri Lanka. Pe o suprafata foarte redusa se afla 8 site-uri ce fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, o uriasa plaja, mare parte din ea virgina, de o rara frumusete, parcuri naționale, etaland o abundenta de animale salbatice, plantatii luxuriante de ceai, gradini botanice a caror frumusete taie rasuflarea si cascade naprasnice.

Insula candva cunoscuta sub denumiri ca Serendib, Taprobane, Perla Oceanului Indian sau Ceylon, Sri Lanka are mai mult de 2.500 de ani de istorie continua, scrisa prin intermediul Mahawansha, fiind, de asemenea, mentionata in mai multe texte antice indiene. Una dintre cele mai faimoase este Ramayana, in care insula, numita Lanka, era cetatea-insula a raului rege Ravana, care a capturat-o pe sotia lui Rama, o incarnare a zeului hindus Vishnu. Legenda spune ca Hanuman-maimuta a zburat peste Lanka si a distrus capitala acesteia prin foc,  in timp ce Rama si trupele sale au trecut de pe continent pe insula construind un pod de pamant peste mare. Dovezi pentru a atesta existenta unui astfel de pod de pamant au fost gasite chiar de catre NASA prin imagini din satelit, impletind legenda cu realitatea si invaluind Sri Lanka in parfum de magie.

Civilizatia antica din Sri Lanka inzestreaza insula cu o mostenire de festivaluri pline de culoare, comemorate cu fler de un popor cu talent pentru spectacolul grandios. Fiecare zi cu luna plina este o sarbatoare publica cunoscută sub numele de poya. Cea mai importanta este în luna mai - Vesak Poya - care marcheaza nasterea lui Buddha, iluminarea și Pariniwana (trecerea in nefiinta). Cel mai mare festival este Kandy Esala Perahera, ce culmineaza cu Esala Poya. Perahera inseamna „procesiune”, o coloana magica de tobosari, dansatori, acrobați si elefanti in robe.

Calatorii se pot delecta vizitand dagobas enorme (structuri in forma de cupola) sau clădiri vechi din orașele distruse Anuradhapura si Polonnaruwa, minunatul templu de la Dambulla sau frescele senzuale infatisand fecioare din palatul de pe stanca Sigiriya, Templul Sacru al Dintelui, care adaposteste dintele sacru al lui Buddha sau fortul olandez de la Galle, cel mai bine conservat din Asia.
Sri Lanka este un mic miracol datorita diversitatii uriase a acestei insule in formă de perla, franjurata de plaje sublime de diferite forme, cu golfuri stancoase, lagune, rauri si cascade, paduri de brazi piperniciti de vant si plantatii de ceai.

De neratat este bucataria spectaculoasa, variata, in care orezul este consumat cu un sortiment de curry colorat din vinete, cartofi, banane verzi, carne de pui, pește, care variaza de la condimentat cu deicatete la un adevarat gust exploziv. Acestuia i se adauga fidea de orez aburita si pittu, un amestec de făină și nucă de cocos. Lamprais - orez copt în frunze de patlagina - este o moștenire olandeza. Iubitorii de fructe de mare se vor bucura de peste proaspat, creveti, crabi, raci și calmar,in timp ce gustari precum Pang Malu (briosa de peste) sau kimbula bunis (briosa in forma de crocodil) vor completa amintirea de neuitat a unui sejur unic.

© Toate drepturile rezervate Jeka Turism

Abonare newsletter

© 1991 - 2024 JEKA TURISM
Toate drepturile rezervate.
Termeni si conditii

Mastercard Mastercard Visa Visa