Obiective Turistice Portugalia

Obiective Turistice Portugalia PORTUGALIA

Portugalia imparte Peninsula Iberica cu Spania si este marginita de Oceanul Atlantic in zonele vestice si sudice. Lunga si fermecatoarea sa linie de coasta, climatul insorit, stilul de viata relaxat si ospitalitatea localnicilor, incantatoarele orase si satulete provinciale, toate au transformat Portugalia intr-o destinatie de vacanta extrem de populara si indragita.

Farmecul Portugaliei sta in primul rand in faptul ca, desi este fara indoiala un modern stat european, pastreaza cateva enclave rurale, unde timpul pare sa fi stat pe loc si traditia infloreste pe zi ce trece. In provincia sudica Algarve, modernele si luxoasele statiuni de pe coasta, poarta vizitatorii intr-un sejur relaxant si calduros, scaldat de valurile inspumate ale oceanului.

Orasele portugheze sunt mteropole vibrante, luminoase si aglomerate, fiind anual invadate de turistii dornici sa savureze in vacanta petrecuta pe taramurile Portugaliei, obiceiurile acesteia si farmecul local irezistibil. Dincolo de granitele agitate ale oraselor, Portugalia infatiseaza un peisaj pitoresc, intesat cu satulete si orase medievale, unde viata pare sa nu se fi schimbat prea mult de-a lungul trecerii secolelor.

Portughezii au o deosebita afinitate pentru calatoriile pe mare. Timp de indelugi secole, marinarii portughezi au deschis calea catre explorarea Africii si Americilor, creand, astfel, rute comerciale spre est. Portugalia a devenit o puternica forta coloniala, si a ramas astfel pana la mijlocul secolului 20, rezultatul fiind numeroasele influente straine asupra culturii si arhitecturii locale. De exemplu, din Africa a fost adusa, astazi traditionala musica fado, ce poarta vizitatorii intr-un fermecator sejur traditional portughez, incarcat de sentimentalism si pasiune.

In ultimii ani, Portugalia, mult timp trecuta cu vederea pe lista celor mai populare destinatii de vacante, a investit timp, capital si efort pentru a asigura ca este descoperita de calatorii in jurul lumii, asa cum timp de secole, portughezii au fost cei care au descoperit lumea. Eforturile lor dau astazi roade si tot mai multi turisti aleg sa-si petreaca vacanta in atmosfera incantatoare a Portugaliei.

Natura compacta a tarii o transforma intr-o destinatie usor digerabila si incarcata cu toate deliciile unei vacante ideale: plaje nispoase, peisaje magnifice, targuri provinciale, facilitati sportive excelente si oameni amabili si ospitalieri.

© Toate drepturile rezervate Jeka Turism

Abonare newsletter

© 1991 - 2024 JEKA TURISM
Toate drepturile rezervate.
Termeni si conditii

Mastercard Mastercard Visa Visa