Obiective Turistice Malta

Obiective Turistice Malta MALTA

Se spune ca Insulele Malteze sunt ”muzeul in aer liber din Mediterana”, oferind peste 7000 de ani de istorie si traditie celor care doresc sa exploreze superbele sale situri megalitice, unice in lume. Malta pastreaza ruine mai batrane decat Stonehenge sau Piramidele Egiptene si se cufunda in mostenirea ordinului medieval al Cavalerilor Sfantului Ioan, care au folosit insulele pe post de fortoreata pentru a apara Crestinismul.

Malta este, totodata o destinatie de vacanta extrem de populara, datorita golfurilor sale retrase si a plajelor nisipoase, spalate de valurile inspumate ale Mediteranei. Situata pe fundalul splendidului peisaj al insulei si al cladirilor din piatra de culoarea mierii, Malta ofera un sejur fascinant si atragator catre o lume aproape ireala.

Cu toate acestea, Malta si sora ei mai mica, Insula Gozo, nu sunt ancorate in trecut. Locuitorii insulei se bucura din plin de viata, iar calendarul tarii este vesnic incarcat cu festivaluri de vara, focuri de artificii, voiosie si cu organizarea celebrului carnival ce anunta anual venirea primaverii. Orasele malteze,veritabile bijuterii baroce, adapostesc numeroase fortarete si constrctii istorice si ofera, tototada, o variata gama de restaurante, cafenele si baruri, ce poarta vizitatorii intr-un sejur plin de farmec si culoare locala. Dimensiunea compacta a insulei este de asemenea un plus pentru turistii, care nu vor petrece mai mult de o ora pentru a realiza un sejur intre doua puncte esentiale.

Malta este situata la sud de Sicilia si la nord de Libia, pozitie strategica in Marea Mediterana ce a trasformat-o intr-un punct de rascruce al istoriei. Ultimii ocupanti ai Maltei au fost englezii, care in 1864 au proclamat independenta insulei, insa cea mai mare influenta au avut-o Cavalerii ordinului Sf. Ioan, carora le-a si fost donata insula in 1530; Cavalerii au domnit pe insula mai bine 250 de ani, timp in care au construit numeroase biserici si monumente.

Malta este destinatia unei vacante unice, fiind o tara plina de cultura si mistere istorice sub forma unor stravechi situri, pe care se ridica temple neolitice masive, considerate ca fiind cele mai vechi constructii de sine statatoare din piatra.

© Toate drepturile rezervate Jeka Turism


Cele mai cautate hoteluri din Malta 2024

1 statiuni cu Obiective turistice in Malta | Principalele obiective turistice din Malta | Jeka Turism

Abonare newsletter

© 1991 - 2024 JEKA TURISM
Toate drepturile rezervate.
Termeni si conditii

Mastercard Mastercard Visa Visa