Obiective Turistice Bulgaria

Obiective Turistice Bulgaria BULGARIA

Bulgaria este o tara frumoasa, presarata cu varfuri alpine acoperite de zapada, dar si cu plaje insorite, pe coasta Marii Negre. Are dimensiuni reduse, dar este bogata in cultura antica, splendoare peisagera, oameni prietenosi si caldura si ospitalitate de moda veche.

Situata in sud-estul Europei, in Peninsula Balcanica, Bulgaria este o destinatie turistica ce in ultimii 10 ani a devenit aproape la fel de populara ca vecinii sai, Grecia si Turcia. Si aceasta datorita frumoaselor si captivantelor statiuni de la Marea Neagra, a plajelor cu nisip fin, a climei insorite si a apelor linistite, dar si a conditiilor deosebite de schi.

Cu toate ca Bulgaria este mai bine cunoscuta ca destinatie a unei vacante pe malul marii, adevaratul caracter al tarii se regaseste fidel si in spectaculoasele regiuni montane. Conturul muntilor variaza, de la crestele acoperite cu zapada, la coborasurile gentile si padurile verzi, ce adapostesc izvoare minerale si la vaile unde aerul poarta mireasma ierbii si a florilor aromate. In inima Bulgariei se intalneste ”Valea Trandafirilor”, unul dintre cei mai mari producatori de ulei de trandafiri din lume. Culmile aspre ale muntilor Rila si Pirin formeaza un decor ideal pentru statiunile de schi si pentru vacante dedicate sporturilor de iarna, iar Manastirea Rila si intinderile grandioase ale Parcului National Pirin (Patrimoniu UNESCO) invita turistii intr-un sejur pitoresc.

Obiceiurile, meseriile, sarbatorile colorate, folclorul, bucataria traditionala, convingerile religioase si limbajul au transformat Bulgaria intr-un obiectiv turistic pe care multi calatori il includ cu mare placere in sejurul lor balcanic.

Istoria Bulgariei se dezvaluie in vechile orase, ruinele si comorile tracice, decoratia bisericilor si a manastirilor si in asezarile rustice, care au pastrat obiceiurile stravechi ale populatiei lor. Una dintre marile calitati ale acestei tari este varietatea. Insa, indiferent de aspectul explorat, un sejur in Bulgaria se va bucura intotdeauna de o primire calduroasa.

© Toate drepturile rezervate Jeka Turism


Cele mai cautate hoteluri din Bulgaria 2024

3 statiuni cu Obiective turistice in Bulgaria | Principalele obiective turistice din Bulgaria | Jeka Turism

Abonare newsletter

© 1991 - 2024 JEKA TURISM
Toate drepturile rezervate.
Termeni si conditii

Mastercard Mastercard Visa Visa