Obiective Turistice Bodrum

Obiective Turistice Bodrum BODRUM

Bodrum, denumit in timpuri stravechi Halicarnas (Hallicarnassos), este una dintre cele mai vechi asezari ale Turciei si totdata o destinatie turistica aflata in topul preferintelor vizitatorilor. Situat in peninsula cu acelasi nume, langa Golful Gokova, cu plaje catifelate, brazdate de razele soarelui oriental si umezite de apele inspumate ale Marii Egee, cu mici golfuri retrase si stralucitoare si cu o bogata mostenire istorica, Bodrum este un monument cultural si peisager, descris de Homer ca fiind ”Taramul albastrului etern”.
Dealurile din Bodrum sunt presarate cu vile pictate si impodobite cu Bougainvillea (floare purpurie, rosie, alba sau portocalie adesea intalnita in decoratia caselor grecesti), stradutele pietruite si inguste serpuiesc catre malurile agitate ale marii, iar iahturile isi gasesc adapostul pe apele linistite dintre cele doua porturi gemene din oras. Cei pasionati considera Bodrum ca fiind centrul de yacht-ing al Turciei moderne, iar vechiul "atelier" de corabii si barci a devenit astazi producatorul unor yachturi scumpe si de calitate, foarte apreciate de cunoscatori. Astfel, excursiile cu barca catre insulele din apropiere sunt in mare voga, ele conducand vizitatorii catre plaje neatinse sau restaurante excelente, presarate de-a lungul liniei de coasta. Bodrum este deja celebru, atat pentru bogatia sa cluturala, cat si pentru sejurul luxos prin hoteluri de prima lcasa, cu locuri de cazare excelente si bucatarii traditionale deosebite, pentru atitudinea primitoare a localnicilor sau pentru numeroasele activitati pe care le pune la dispozitia turistilor.
Pozitionat strategic intre cele doua porturi, Castelul Sf. Petru, ce dateaza din secolul al XV-lea, pare sa domine fiecare bucatica a orasului si gazduieste astazi celebrul Muzeu Subacvatic de Arheologie din Bodrum. O alta importanta atractie turistica a orasului o reprezinta ruinele mausoleului din Halicarnas, ce stau ca marturie a uneia dintre cele 7 minuni ale lumii antice.
Fiind una dintre cele mai populare destinatii turistice ale Turciei, Bodrum aduna in timpul verii numerosi vizitatori din intreaga Europa, dornici sa se bucure de ospitatlitatea localnicilor si de atmosfera luxoasa din hotelurile ce impanzesc orasul si ofera locuri de cazare pe placul oricarui tip de turist. Insa, in ciuda tumultuosului val de straini, frumusetea si farmecul orasului raman nealterate, pastrand sarmul culturii turcesti si reusind sa pastreze echilibrul dintre forfotul agitat al bazarurilor exotice, strigatul trist al muezinului, armonia timpurilor antice si popularele sporturi nautice, baile de soare si o viata de noapte a carei notorietate a inconjurat deja intreaga Turcie.

© Toate drepturile rezervate Jeka Turism


Cele mai cautate hoteluri din Bodrum 2024

85 hoteluri in Bodrum | Principalele obiective turistice din Bodrum | 23 statiuni in Turcia

Abonare newsletter

© 1991 - 2024 JEKA TURISM
Toate drepturile rezervate.
Termeni si conditii

Mastercard Mastercard Visa Visa