Obiective Turistice Muntenegru

Obiective Turistice Muntenegru MUNTENEGRU

S-a spus in nenumarate randuri despre Muntenegru, mica tara situata pe coasta sudica a Marii Adriatice din estul Europei, ca ar fi ”noua Riviera”, ”o bijuterie neslefuita” sau chiar un paradis neatins, afirmatii in mare parte adevarate. Daca va ramane sau nu asa tine doar de conjunctura, deoarece acest statulet, recent devenit independent, este imbratisat cu un enorm entuziasm de piata turismului international, ce are un mare apetit pentru noi destinatii de vacanta.

Parte a fostei Yugoslavia, Muntenegru a fost implicat in conflictele etnice si civile, care au lovit regiunea in anii ’90. Dupa intermedierea pacii, Muntenegru a fost unit cu Serbia, insa odata cu referendumul din iunie 2006, tara si-a declarat independenta si isi pastreaza acum cursul catre o noua era republicana.

Muntenegru, considerat mult timp o regiune nesigura, este astazi ,pe buna dreptate, elogiat ca fiind ideala destinatie a unei vacante de vis. Farmecul acestei tari se regaseste in pitorestile sale orase si satulete medievale, in atemporalele vai, presarate cu rauri cristaline si paduri umbroase, in frumoasele plaje, lacuri albastre sau munti falnici. Cea mai populara zona turistica este sectiunea ingusta de coasta, care se intinde de la Igaldo, in vest si pana la gura raului Bojana, in est, crestata de numeroase fiorduri ce sunt spalate de valurile azurii ale Marii Adriatice. Regiunea cunoscuta sub denumirea de Riviera Budva, ofera vizitatorilor un sejur calduros pe superbe plaje de nisip si incantatoare zile de vara sub soarele est european.

Dincolo de Muntii Dinarici, se regaseste campia centrala, unde capitala Podgorica infrunta anual veri toride, precum si superbul peisaj al Lacului Skadar, ce ofera vizitatorilor un refugiu linistit. Zona nordica din Muntenegru este dominata de muntii, ale caror nestatornice rauri au sculptat, in sejurul lor atemporal, canioane spectaculoase. In lunile friguroase, statiunile de schi isi deschid larg portile si ofera un sejur amuzant si plin de activitati distractive celor pasionati de sporturile de iarna. In aceasta zona exista si doua splendide Parcuri Nationale, care atrag anual numerosi eco – turisti.

Muntenegru este, fara indoiala, o frumusete Balcanica nestatornica, ce ofera certitudinea unei vacante de vis, de pe nisipoasele plaje ale statiunilor maritime, de la atmosfera sofisticata a oraselor moderne, pana la crestele inzapezite ale Alpilor Dinarici.

© Toate drepturile rezervate Jeka Turism


Cele mai cautate hoteluri din Muntenegru 2024

1 statiuni cu Obiective turistice in Muntenegru | Principalele obiective turistice din Muntenegru | Jeka Turism

Abonare newsletter

© 1991 - 2024 JEKA TURISM
Toate drepturile rezervate.
Termeni si conditii

Mastercard Mastercard Visa Visa