Obiective Turistice Egipt

Obiective Turistice Egipt EGIPT

Egip este sinonim cu Faraonii, cu Piramidele de la Gizeh, cu grandioasele complexuri funerare inchinate credintei vietii de dincolo de moarte sau cu artefactele si mumiile ce stau ca marturie a vietii si obiceiurilor civilizatiei antice egiptene. In centrul acestei mari civilizatii se regaseste Nilul, care a fost un puternic factor de influenta economica, sociala, politica si religioasa.

Egipt
este cea mai veche destinatie turistica de pe Pamant: calatori romani si greci paseau in Egipt in anul 430 i. Hr. pentru a se minuna de frumusetea acelorasi peisaje care surprind si astazi in aceeasi masura. Splendoarea Vaii Regilor, templele rafinate sau maretele piramide erau cateva dintre dintre cautatele subiecte de admiratie inca din perioada cand calatorii lumii antice isi organizau sejurul prin Egipt si erau impresionati de grandoarea arhitecturala si de bogatia acestor peisaje, peste care, atunci, trecusera deja 2500 de ani.

De la intinderile uscate si aride ale Desertului Sahara, pana la muntii aspri ce isi poarta trupurile stancoase pana la Marea Rosie, de la orasele prafuite si pline de sunete si miresme exotice, pana la inverzitele terenuri agricole, ce sunt imprastiate de-a lungul malurilor Nilului, Egipt este destinatia unei vacante de neuitat si totodata un sejur temporal in misterioasa civilizatie antica egipteana, ale carei traditii fascineaza calatorii din stravechi timpuri.

Aceasta frumoasa tara, a carei mostenire istorica dateaza de nenumarate milenii, are multe de oferit celor care aleg sa isi petreaca vacanta aici: scufundari spectaculoase in apele Marii Rosii, experienta unica a unei calatorii prin desert, fie pe spatele unei camile catre Muntele Sinai, fie intr-un safari cu jeepul, de la o oaza la alta.

Culoarea locala se citeste in atmosfera oricarui oras egiptean. Pietele, negustorii gata oricand sa negocieze vanzarea matasurilor, obiectelor din piele, parfumurile sau bijuteriile din argint sau croazierele pe Nil sunt doar cateva dintre atractiile exotice cu care sunt intampinati turistii.

Egipt
ul promite un sejur istoric, cultural, dar totodata relaxant, este o imbinare perfecta intre cunoastere si placere.

© Toate drepturile rezervate Jeka Turism


Cele mai cautate hoteluri din Egipt 2024

2 statiuni cu Obiective turistice in Egipt | Principalele obiective turistice din Egipt | Jeka Turism

Abonare newsletter

© 1991 - 2023 JEKA TURISM
Toate drepturile rezervate.
Termeni si conditii

Mastercard Mastercard Visa Visa