Obiective Turistice Creta

Obiective Turistice Creta CRETA

Insula Creta ofera mai multe activitati turistice decat oricare alta insula greceasca, fiind si cea mai mare dintre ele. Totusi, motivul pentru care mii de straini viziteaza Creta in fiecare an nu este atat pentru experienta traditionala greceasca, cat pentru explorarea ruinelor arhaicei Civilizatii Minoice, care a existat si inflorit aici mii de ani inainte de Hristos. Unele regiuni ale insulei au fost coplesite de statiuni turistice si hoteluri masive, dar, din fericire, Creta mai ascunde numeroase comori peisagere inca nedescoperite de ”multimile agitate”, precum plaje aurii ce par infinite, satulete provinciale pline de farmec si traditie, munti inalti si impaduriti si cateva curiozitati naturale precum pesteri si chei, de care cei ce cauta sa fuga de aglomeratia si tumultoasa activitate din centru, se vor bucura cu siguranta.
Faimoasele situri arheologice minoice, in special Palatele Knossos si Phaistos, sunt edificii de mari dimensiuni ce necesita un efort consistent pentru a fi cu adevarat explorate si apreciate. Creta ofera numeroase alte zone de interes, multe dintre ele nefiind legate de existenta Civilizatiei Minoice. Creta aduna experienta a mii de ani de civilizatie, fiind posesoarea unei mosteniri culturale semnificative, ce include ani intregi de stapanire romana, venetiana sau turca, fiecare lasandu-si amprenta asupra culturii, arhitecturii si traditiei cretane.
O vacanta pe taramurile insuei Creta ofera, alaturi de sejurul cultural impresionant si o gama variata de hoteluri si locuri de cazare accesibile, marcate de atmosfera ospitaliera si traditionala cu care grecii si-au obisnuit mereu vizitatorii, numeroase localuri si evenimente ce asigura divertismentul oricarui gen de turist, indiferent de varsta. Cu toate acestea, unii calatori spuneau ca ” Sunt multe de vazut in Creta si multe care nu trebuie vazute”. Cei care cauta sa se bucure de mai mult decat de simplele distractii cotidiene, pot explora regiunile estice si vestice ale insulei, care inca pastreaza traditiile si frumusetile naturale ale Cretei, spre deosebire de coasta nordica, ”brutal” supra-populata si dezvoltata, unde in timpul verilor toride, hotelurile si locurile de cazare fac cu greu fata cererii numarului exorbitant de vizitatori.

© Toate drepturile rezervate Jeka Turism


Cele mai cautate hoteluri din Creta 2024

567 hoteluri in Creta | Principalele obiective turistice din Creta | 35 statiuni in Grecia

Abonare newsletter

© 1991 - 2024 JEKA TURISM
Toate drepturile rezervate.
Termeni si conditii

Mastercard Mastercard Visa Visa