Calculator Distante
Blog Oficial Jeka

Obiective turistice STRASBOURG

central, in zona Petite France, in apropiere de Ponts Couvert, Barrage Vauban si ...
central, in apropiere de zona Petit France
la 500m de Place de la Gare, la 800m de Place Kleber, la 1km de Muzeul de Arta C ...
central, la 900m de Petite France, la 600m de Place Kleber
vis-a-vis de Centrul de Congrese, in apropiere de des Contades

Obiective turistice STRASBOURG

central, la 500m de Catedrala Adresa:
la 5min de mers de centrul orasului
in apropiere de centrul istoric, la 50m de Place Homme de Fer
in apropiere de centru
langa celebrul Parc de l'Orangerie, la cativa pasi de Conseil de l'Europe
 TOP TAGURI
STRASBOURG - Obiective Turistice STRASBOURG - Principalele obiective turistice din STRASBOURG

021/255.19.33

Best Deals
Plata prin POS la sediul Jeka

Obiective turistice S...

central, in apropiere de Muzeul Tomi Ungerer, Place de la Republique si Palais R ...
in apropiere de Campusul Universitar
in centrul vechi al orasului, la 150m de Petit France, 800m de Catedrala
central, in apropiere de Place Kleber

Obiective turistice S...

in apropiere de cartierul Petite France si de raul Ill
central, in apropiere de Place de la Gare si St. Pierre le Vieux
vis-a-vis de centrul de Conventii, la 1km de Catedrala Notre Dame si de Parlamen ...

Obiective turistice S...

vis-a-vis de gara, la 5min de mers de Petite France
la 1.3km de gara, in apropiere de Palais Royal si de de la Republique
in apropiere de zona petite France si de Catedrala

STRASBOURG - Obiective Turistice STRASBOURG

Poze STRASBOURG Poze STRASBOURG Poze STRASBOURG Poze STRASBOURG Poze STRASBOURG Poze STRASBOURG Poze STRASBOURG Poze STRASBOURG
Cat de mult iti place STRASBOURG ?
  0 / 10
Nota vizitatorilor
STRASBOURGSTRASBOURG
STRASBOURG7.8 / 101
din 33 voturi
STRASBOURG

Capitala a Europei moderne, Strasbourg este probabil unul dintre cele mai frumoase orase ale lumii, cu o bogata mostenire culturala, un farmec irezistibil, o gama variata de hoteluri, locuri de cazare, activitati turistice si obiective ce abia asteapta sa fie descoperite de turistii din toata lumea. Situat la granita Franco-Germana, fermcatorul Strasbourg a oscilat ani de zile intre cele doua mari tari. Astfel a luat nastere un oras ai carui locuitori si spirit reprezinta un amestec desavarsit de trasaturi ale celor doua puternice natiuni, oamenii au o identitate locala distincta. Astfel, binecunoscuta eficienta si energie a germanilor se imbina perfect cu spiritul sofisticat si bucuria de a trai ( la joie de vivre) a romanticilor francezi. Strasbourg este situat la o distanta suficient de mare de capitala pentru a fi cu adevarat independent la nivel cultural si artistic, gazduind singura opera nationala dinafara Parisului, doua celebre festivaluri internationale de muzica si singurul post tv bi-national, Arte. Capitala a Alsaciei, Strasbourg (orasul de la rascruce) are o istorie destul de zbuciumata legata atat de Franta, cat si de Germania. Cunoscuta in antichitate sub numele de Argentoratum, cetatea a fost locuita mai intai de gali, apoi atacata si cucerita de franci. De numele orasului se leaga si prima scriere in limba franceza - “Juramintele de la Strasbourg”.
Strasbourg nu este foarte cunoscut din punct de vedere turistic, insa, el a ajuns la un grad mare de notorietate datorita statutului de capitala europeana. De fapt, acest titlu este impartit intre Luxemburg - centru financiar si juridic, Bruxelles - capitala administrativa si sediu al executivului si Strasbourg - capitala legislativa.
Turistii ajunsi in Strasbourg, sunt incontestabil impresionati de frumusetea acestui “burg” medieval, dar si de slaba lui promovare turistica. Foarte cunoscut datorita faptului ca aici au sedii Parlamentul European si Consiliul Europei (arhitecturi celebre pe plan mondial), orasul din nord-estul Frantei aproape socheaza prin naturaletea si atmosfera destinsa dar rafinata, prin diversitatea ofertei de activitati, hoteluri, locuri de cazare, restaurante si cluburi. Daca Parisul, Viena, Venetia, Londra sunt orase binecunoscute in “cultura turistica” a oricarui explorator de lume noua, Strasbourg are avantajul de a surprinde vizitatorii tocmai prin trasaturi pe care acestia nu se asteptau sa le descopere. Din prisma importantei sale politice, multi considera ca Strasbourg este un oras sobru si excesv de rigid si de civilizat. Nimic mai departe de adevar. Strasbourg este un oras viu, vesel, cochet si, totdata, foarte tanar datorita celor 50.000 de studenti prezenti aici cam tot timpul anului. Inima vie a orasului o reprezinta Marea Insula de pe Raul Ill (Grande Ile), dominata de imaginea maretei Piete Kléber, situata chiar in centrul insulei. Insa simbolul incontestabil al Strasbourgului este gotica Cathédrale Notre-Dame, situata in Vieille Ville (Centrul Vechi) si ramasa neschimbata inca din Evul Mediu. De jur imprejurul catedralei, vizitatorii vor descoperii o impresionanta gama de muzee, cafenele, restaurante si magazine, unde cei mai in voga designeri isi etaleaza rafinatele obiecte vestimentare si bijuterii. Periplul poate continua in Petite France, cartierul cel mai pitoresc al Strasbourgului, aflat la mica distanta de catedrala. Turistii trebuie doar sa traverseze un pod si se vor trezi intr-o lume de basm, cu stradute stramte, pietruite si case tipic germane, cu frontoane si tencuite in alb. O alta modalitate de a vizita Strasbourgul este pe apa, cu vaporasului care porneste din dreptul Palatului Rohan si strabate, timp de aproximativ 45 de minute, apele Raului Ill, inconjurand centrul si oferind o priveliste unica asupra zonei institutiilor europene.
Strasboug este un oras deosebit din toate punctele de vedere. Aici isi vor gasi locul si iubitorii de cultura, si cei care adora distractia si pasionatii de plimbari in aer liber si cei mai pretentiosi gastronomi. Exista si o vorba (strasburgheza, evident): in Franta se mananca bine, in Germania se mananca mult, iar la Strasbourg se mananca mult si bine.
Cat de mult iti place STRASBOURG ?
  0 / 10
Nota vizitatorilor
7.8 / 10
din 33 voturi
© Toate drepturile rezervate Jeka Turism.

Alte obiective turistice

 

STRASBOURG - Obiective Turistice STRASBOURG

inchide